Andara

Az Andara a szó valódi értelmében nem kristály, de kevés kristály” vált ki ennyire erőteljes ellentmondásokat, mint az Andara – üveg. A vélemények megoszlanak, és számos állítás született. Néhányan a Bölcsek kövének tartják, a legfőbb gyógyítónak, amelynek rezgése magasabb, mint bármely eddig “megtalált” kristály, erőteljes átformáló tulajdonságai mégis stimulálnak, provokálnak, és elérik az univerzum bölcsességét, hiszen a legfelsőbb tudattal állnak kapcsolatban. Mások szemében csak a szemétdombon heverő üvegdarab ez a kő. Minden attól függ, személyes frekvenciánk összhangban van, vagy ellentétesen rezeg – e az üvegével.

A 70 ásvány kombinációjából álló, némelyek szerint az ősi alkimikusok mateira primát rejtő Andara – üvegre állítólag egy őslakos amerikai talált rá egy szeméttelepen – amit ősi szent helynek tartanak – egy vortexpont közelében a Magas-Sierra hegységben. Az Andara – üveg a vélekedések szerint arany, ezüst, irídium, ródium, krómérc és platina egyatomos elemeit, és vas, mangán, szelén, kobalt, réz, nikkel, titán és urán nyomelemeit tartalmazza: ezek az egészség, a jólét és a spirituális aktivitás elemei.

A védelmező Andara – üveg véd az elektromágneses szmogtól és a környezeti szennyezéstől. Ha ráhangolódunk, elűzi a negatív gondolatokat, megnyitja és összhangba hozza a csakrákat, és rendkívüli módon gyorsítja a spirituális növekedést. Serkenti az energia áramlását a meridiánokon keresztül, és megerősíti a biomágneses köpenyt.

Az Andara – üveg körül hamar mítoszok születtek. Feltevések szerint Atlantisz és Lemúria kristálykódokkal átszőtt ősi gyógyító köve, és rajta keresztül nagy tudásra tehetünk szert ezekről a civilizációkról. Segítségével kapcsolatba léphetünk Mihály arkangyallal, más angyalokkal és felemelkedett mesterekkel. Az ellentmondások köveként “döntsd-el-te-magad” kőnek vagy “próbáld-ki-és-meglátod” kőnek kellene nevezni, mivel állítólag elűzi a kételyeket. Felbecsülhetetlen segítőnk annak megítélésében, milyen kölcsönhatásban állunk a kristályokkal, ahelyett, hogy egyszerűen elhinnénk egy “szakértő” véleményét; emlékeztet rá, hogy mindannyian tökéletesen érvényes véleménnyel rendelkezünk, és hogy a kristályokkal való munka során nincsenek helyes, vagy helytelen válaszok, csak eltérő tapasztalatok a saját tudatunk működése alapján. Az Andara – üveg hasznos hordozó lehet a megnyilatkozási rítusok során.Az Andara – üveg magvában mélységes nyugalom lakik, ami elmélyíti a meditációt, és a tarkónkra helyezve összekapcsolja az alta major és a szómacsakrát. A múlt, jelen és jövő eggyé válik, könnyedén járhatunk – kelhetünk az időn át, és még azon is túl. Minden színváltozat más – más tulajdonságokat hordoz. A zöld a megújulás köve, amely az ifjúság forrását rejti, míg a lila, vagy levendula színű változat által kapcsolatba léphetünk Saint – Germainnel vagy Zadkiel akrangyallal, elvezet az átalakulás ibolyaszínű lángjához, és feltárja a metafizikai adottságokat. A sárgásbarna sámán andara különösen jól rezonál azok esetében, akikhez közel áll a reiki.

Gyógyhatása: úgy tartják, az Andara – üveg a legfőbb gyógyító, helyreállítja az egészséget és a belső egyensúlyt. A finomtestekből és az éteri tervrajzból kiindulva hat, hogy egyensúlyba hozza a fizikai testet, de megtesz bármit amit kérünk tőle.

Alkalmazása: tartsuk a kezünkben, tegyük a megfelelő helyre, vagy meditáljunk a kővel, vagy hintsük be az aurát drágakő – esszenciával.”

(Forrás: Judy Hall Kristálybiblia)