Bronzit

A bronzit segít egyszerűen lenni”, elérni a nem cselekvés és nem tevés dinamikus állapotát. Spirituálisan: ez a megfelelő kő, ha nehezen csillapodunk le, mivel tökéletes higgadtságot kölcsönöz. A bronzitot az átkok elleni hatékonysága miatt és mágikus védelmezőként árusítják, mivel visszafordítja a negatív gondolatot és a rosszindulatot. Ráadásul felerősítve küldi vissza a rosszindulatot, az átkokat, vagy a varázslatot azok forrásához, állandósítva a problémát, ahogy oda- vissza “pattog”, és minden alkalommal egyre erősödik, így a roszakaró egyre betegebb lesz, míg a “célpont” védett, bár észleli az energiák háborgását. Hatékonyabb, ha fekete turmalinnal együtt használjuk a bronzitot, mivel az magába szívja a rosszindulatot, azonnal véget vet a kölcsönhatásnak, és elvonja a figyelmet a forrásról.

Pszichológiailag ez az “udvariasság köve”, erősíti az ítélkezés nélküli különbségtételt, rámutat legfontosabb döntéseinkre, és elősegíti a határozott cselekvést. Ez a védelmező, földelő kristály hasznos, amikor erőtlennek érezzük magunkat kevéssé harmonikus helyzetekben, vagy olyan események történnek velünk, amelyeket nem irányíthatunk. A kezünkben tartott bronzit segít az érdekeinket érvényesíteni és hideg fejjel gondolkodni, valamint helyreállítja a lélekjelenlétünket. Segítségével objektív nézőpontból tekinthetünk a helyzetre, és a teljes képet megláthatjuk. Jótékonyan hat a stresszre, visszafordítja az akaratosságot, megtanít arra, hogyan engedjük át magunkat az isteni akaratnak. Ha megrekedtünk egy negatív mintában, a bronzit felszabadít.

Fizikailag: támogatja a férfias jang energia egyensúlyba kerülését a testben, vagy a pszichében.Gyógyhatása: segítséget nyújt krónikus kimerültség esetén, a vas felszívódásához, izomgörcsök esetén, jó hatással van az idegekre, enyhíti a fájdalmat és a túlzott lúgosságot.”

(Forrás: Judy Hall Kristálybiblia)