Dumortierit

A dumortierit növeli a befogadóképességünket, amikor angyali, vagy szellemi vezetőkkel lépünk kapcsolatba.

Spirituálisan: feltárja őstípusi, örökkévaló énünket, és újra elvezet a velünk született bölcsességhez. A fül mögé helyezve segíti a tisztánhallást; ha hátrébb, a szómacsakrára tesszük, felszínre hoz emlékeket előző életeteinkből. Elindít lélekutunkon, hogy megvizsgálhassuk korszakokkal ezelőtt köttetett szerződéseket és megállapodásokat, valamint segít újratárgyalni ezeket, ha már érvényüket vesztették. A szómacsakrán ez a kő elvág olyan kötelékeket, amelyek már nem szolgálják a javunkat, és segít visszavonni az ígéreteket. Feltárja és elengedi a jelenlegi rendellenességek, nehéz körülmények, vagy kapcsolatok előző életeinkben rejlő okait, és megmutatja a függőségekés kényszeres viselkedés mögött meghúzódó mintákat, így a sejtmemória újraprogramozódhat. Megtöri az egymástól való függőség karmikus körét, a gondozóknak segít rádöbbenni, hogy nem dönthetnek a függők helyett” vagy bárki más helyett és nem irányíthatják a függő viselkedést.

Pszichológiailag: a dumortierit segít magabiztosan kiállni magunkért, és alkalmazkodnunk a gyakorlati valósághoz, türelmet, vagy bátorságot kölcsönöz és megingathatatlan önbizalmat ad, így hozza működésbe létfenntartó ösztönünket. Ez a kő megnyugtat, ha túl izgulékonyak vagyunk, segíti a függetlenséget, potitív önszeretetre és életörömre tanít, így lélekben fiatalok maradhatunk és építő hozzáállással élhetjük az életet. Hasznos, ha nap mint nap válsággal, vagy traumával kell megküzdenünk, mert nyugalmat ad és összpontosítja a segítségnyújtásra tett erőfeszítéseket. Ha kaotikusak és szétszórtak vagyunk, segít a kezünkbe venni az irányítást, leküzdeni a lámpalázat, a félénkséget, a stresszt, a fóbiákat, az álmatlanságot, a pánikot, a félelmeket, a levertséget és a csökönyösséget.

Mentálisan: a dumortierit erősíti a tiszta gondolkodást és az önfegyelmet, növeli a szervezőképességünket, az összpontosításra való és a nyelvi készségeinket, ha más kultúrákkal kommunikálunk. Segíti ügyeink hatékony rendezését.

Érzelmileg: stabilizálja az ingatag kapcsolatokat és vonzza a lelki társunkat – bár a folyamat során talán nehéz leckéket is kapunk. A dumortierit segít felfedezni az értékeket minden emberben és az okot, amiért érdemes közelednünk hozzájuk. Felfedi, hogy miért is tanulunk nehézségek és kihívások által, valamint segít köszönetet mondanunk másoknak a karmikus tanulási folyamatban betöltött szerepükért.

Gyógyhatása: pszichoszomatikus szinten a leghatékonyabb, de jó hatással van a sejtmemóriára, a túlérzékenységre, a sorvadásos betegségekre, a napégésre, az epilepsziára, a fejfájásra, a hányingerre, a hányásra, a görcsre, a kólikára, a hasmenésre és a remegésre.”

Forrás: Judy Hall Kristálybiblia