Heliotróp

Az angolok a heliotrópot nevezik vérkőnek; s ez az elnevezés is sejteti, hogy kitűnő vértisztitó és erőteljes a gyógyító hatása.Azt tartják róla, hogy misztikus-mágikus tulajdonságai vannak, befolyással van az időjárásra. A gonoszság és a negativitás száműzésének, valamint a spirituális energiák irányításának képességével ruház fel bennünket. Régen hallható jóslatnak” nevezték, mivel hangokat bocsát ki, amelyeket az útmutatás egyik formájának tartottak. Fokozza az intuiciót, növeli a kreativitást. Kitűnő földelő és védelmet nyújtó kő: távol tartja a nemkívánatos hatásokat. Ösztönzi az álmodást mint a feltöltődés hatékony formáját.

Pszichológiailag: a heliotróp bátorságot ad és megtanit arra, hogy rugalmassággal, stratégiai megfontolások vezérelte visszavonulással miként tartsuk magunkat távol a veszélyes helyzetektől. Segít abban, hogy mindig az adott pillanatnak megfelelően cselekedjünk.

Mentálisan: megnyugtatja az elmét, eloszlatja a zűrzavart és erősiti a döntéshozási folyamatot. Ha szellemileg kimerültek vagyunk, újjáéleszti az elmét. Ez a kő segít alkalmazkodni a rendkívüli körülményekhez.

Érzelmileg: a heliotróp hatékonyan közreműködik a szív energiájának földelésében. Csökkenti az ingerlékenységet, az agresszivitást és a türelmetlenséget.

Spirituálisan: elősegíti, hogy a spiritualitás az élet része legyen.

Gyógyhatása: A heliotróp energiatisztító, és heveny fertőzések esetén immunserkentő. Gyorsítja a nyirokáramlást, valamint az anyagcserefolyamatokat; újjáéleszt és energiával tölt fel, ha a test és az elme kimerül. Tisztítja a vért, és méregteleníti a májat, a beleket, a veséket, a lépet és az epét. Jótékonyan hat a gazdag vérellátású szervekre, szabályozza-támogatja a véráramlást, segíti a keringést. Csökkenti a genny képződést, semlegesíti a gyomorsavtúltengést. Jó hatással van a vérre és eltávolítja a mérgeket. Az ősi Egyiptomban a daganatok zsugoritására használták. A heliotrópot alkalmazhatjuk örökletes betegségek gyógyítására is. Tisztítja az alsóbb csakrákat: helyreállítja optimális energiaállapotukat.”

(Forrás: Judy Hall Kristálybiblia)