Hemimorfit

A hemimorfit rendkívül védelmező kő, különösen a rosszindulatú gondolatok és manipuláció ellen. Az ókorban állítólag mérgek ellenszereként használták. Spirituálisan: ez a kő megemeli a fizikai és a finomtestek rezgését és kommunikál a legmagasabb spirituális szintekkel és a többszörös dimenziókkal is.Ezt a követ nem könnyű használni, mivel a lehető leggyorsabban idézi elő az én – fejlődést. Erősíti a személyes felelősségvállalást, összekapcsol a magasabb rendű énünkkel, arra sarkall, hogy vállaljunk felelősséget a boldogságunkért, vagy a rendellenességeinkért, valamint arra tanít, hogy gondolataink és hozzáállásunk által mi magunk teremtjük meg a saját valóságunkat. Felhívja figyelmünket a lélektervünkkel nem egyező külső hatásokra és segít megszabadulni tőlük.

Pszichológiailag: megmutatja, hogyan fejlesszük belső erőnket és valósítsuk meg a legnagyobb lehetőségeinket, mindvégig szem előtt tartva, hogy az emberiség része vagyunk. Eltölt a társadalmi felelősség érzésével és segít, hogy terveink megvalósítása során is energikusak és elkötelezettek maradjunk, valamint be is fejezzük, amit elkezdtünk.

Érzelmileg: a hemimorfit gyengéden enyhíti a szorongást. Ha elvárásainkat és céljainkat folyton elérhetetlenül magasra helyezzük, a kő segít reális célokat kitűzni és vége is hajtani őket anélkül, hogy érzelmileg is függenénk az eredménytől. Ez az optimista kő segít visszatekinteni a bosszantó és belénk ivódótt jellemvonásainkra és újragondolni őket, segítségével teljes mértékben nyitottan és őszintén viselkedhetünk az érzelmi kommunikáció során.

Fizikailag: a hemimorfit támogat abban, hogy minden szinten visszanyerjük az egészségünket.

Gyógyhatása: támogatja a fogyást, a fájdalomcsillapítást, segít a vér problémái esetén, erősíti a szívet, a sejtmemóriát és a sejtszerkezeteket. Jó hatással van ivarszervi herpesz, szemölcs, fekélyt okozó problémák, hormonzavarok égési sérülések és nyugtalan láb szindróma esetén.

Alkalmazása: tartsuk a kezünkben, alkossunk vele kristályrácsot, vagy tegyük a megfelelő helyre. Legjobb, ha koptatott hemimorfitot viselünk és használunk gyógyításhoz.

(Forrás: Judy Hall Kristálybiblia)