Kambaba jáspis

Ez a megkövesedett jáspis zöld sztromatolitként, illetve krokodiljáspisként is ismert, a krokodilbőrhöz való hasonlósága miatt. A világ egyik legöregebb, hárommilliárd éves kövülete a sztromatolit, amely kék- zöld algából, vagyis cinobaktériumokból született. A vélekedések szerint a cinobaktériumoknak köszönhető a Föld oxigénlégkörének kialakulása és a kambaba jáspis valóban ősi, mélységes földenergiát rejt. A kambaba jáspis egyenesen lényünk legmélyét szólítja meg és stabilitással ajándékoz meg- fizikai szinten és a céltudatosság szintjén is. Mélységesen földelő kő, így összhangba hoz a természetes világ körforgásával, személyes bioritmusunkat pedig a bolygóéhoz igazítja. A kambaba jáspis jótékony hatással van az emberi tüdőre és a Föld tüdejére is. Ez a kő visszavezet a gyökereinkhez és újraépíti kapcsolatunkat Földanya energiájával és itteni megtestesülésünk céljával. Összehangol a természetes világ mélyebb ciklusaival és ritmusával. Meditáljunk vele, hogy meghallhassuk a természet bölcsességét és bölcs mentorra találjunk spirituális utunkon.

A kambaba jáspis az agytörzs legősibb területére és a test spontán folyamataira rezonál. Ha a koponya tövénél lévő mélyedésbe tesszük, oldja a mélyen belénk ivódott blokkokat és programozást és segíti az új mintázatok elfogadását. Segíti a meridiánokon alapuló kopogtató terápiákat, mint az EFT, serkenti az agyműködést és erősíti a neurotranszmittereket.

Gyógyhatása: a kambaba jáspisról úgy tartják, segíti az emésztőrendszert, különösen a méreganyagok kiválasztását és a vitaminok és az ásványi anyagok felszívódását. Szabályozza az epe áramlását és a vélekedés szerint megtisztítja az epehólyagot. Elősegíti a méregtelenítést és a sejtszintű gyógyulást, megerősíti a test szerkezetét és gyorsítja a betegségekből vagy pszichoszomatikus rendellenességekből való felgyógyulást. Jótékonyan hat a kisagyra, így enyhíti a Parkinson- kórt és hasonló betegségeket, emellett minden szinten kiegyensúlyozza a szervezetet és a jólét érzésével ajándékoz meg.

Alkalmazása: tartsuk a kezünkben, tegyük a megfelelő helyre, alkossunk vele kristályrácsot, vagy hintsük be az aurát, különösen a lábfej környékét drágakő- esszenciával. Az ágyunk körül alkossunk kristályrácsot kambaba jáspissal a saját termékenységünk érdekében, a kert vagy szántóföld sarkába téve pedig a termést növelhetjük.(Az ásványtárban találsz még róla leírást sztromatolit néven)

(Forrás: Judy Hall Kristálybiblia)