Spinell

A spinnel gyönyörű kristály, megújítja az energiát, támogatást nyújt nehéz körülmények között, és megfiatalít. Megnyitja a csakrákat, és elősegíti a kundalini felemelkedését a gerincben. A különböző színű spinellek megfelelnek a csaktraszíneknek.

Pszichológiailag: a spinell kiemeli a személyiség pozitív oldalait. Hozzásegít ahhoz, hogy sikeresek legyünk, és ezt alázattal fogadjuk.

Spinell típusai színek alapján: Fekete spinnel: betekintést enged az anyagi problémákba, és kitartást biztosít a folytatáshoz. Ez a szín védelmet jelent, és földeli az energiát, hogy egyensúlyban tartsa a kundalini emelkedését.

Kék spinell: serkenti a kommunikációt és az üzenetközvetítést. Csillapítja a szexuális vágyat, megnyitja és összekapcsolja a torokcsakrát.

Barna spinell: tisztítja az aurát, és összekapcsolja a fizikai testtel. Megnyitja a földcsakrát, és földel bennünket.

Színtelen spinell: serkenti a miszticizmust és a magasabb rendű kommunikációt. A fizikai testen lévő csakrákat összeköti az éteri test koronacsakrájával, elősegíti a látomásokat és a megvilágosodást.

Zöld spinell: erősíti a szeretetet, a könyörületességet és a kedvességet. Megnyitja és összehangolja a szívcsakrát.

Naracssárga spinell: ösztönzi a kreativitást és az intuíciót, kiegyensúlyozza az érzelmeket, és jótékonyan hat a terméketlenségre. Megnyitja és összehangolja a köldökcsakrát.

Vörös spinell: serkenti a fizikai életerőt és a kitartást. Felébreszti a kundalinít, megnyitja és összehangolja a koronacsakrát.

Sárga spinell: serkenti az észt és a személyes erőt. Megnyitja és összehangolja a napfonatcsakrát.

Forrás: Judy Hall Kristálybiblia