Szeptária

A szeptária egyesíti a kalcit, az aragonit és a kalcedon tulajdonságait, és arra bíztat, hogy gondoskodjunk a Földről – a kövön látható szürke konkréciók a dévák energiáihoz kötődnek. Ez a kő összpontosítja a körben dobolással és kántálással megidézett gyógyító energiákat, és segítségével erősíthetjük bármely spirituális csoport összetartását. A szeptária hasznos a Neuro-Lingvisztikus Programozáshoz (NLP). Emellett segít az újramintázásban és újraprogramozásban, valamint használóját a legalkalmasabb eszközökhöz irányítja.Spirituálisan: harmóniát teremt az érzelmek, az intellektus és a magasabb rendű elme között, így eljhozza a megvilágosodást.

Mentálisan: ez az örömteli kő támogatást nyújt, miközben az ötleteinket dédelgetjük, majd segít megvalósítani őket, emellett türelemmel, elfogadással és kitartással ajándékoz meg. Ezzel szemben, ha vannak ötleteink, de sosem valósítottuk meg őket a gyakorlatban, a kő konkretizálja a kreativitásunkat. A szeptária hasznos támogatást nyújt, ha közönség előtt kell beszélnünk, mivel minden egyes hallgatónkkal érezteti, hogy személyesen hozzá szólunk. A szeptária erősíti azt a képességünket, hogy csoportban kommunikálhassunk.

Érzelmileg: a gondoskodó és megnyugtató szeptária az öngondoskodás és a másokkal való törődés hasznos eszköze. A gyógyítók meditálhatnak vele, hogy feltárhassák a rendellenességek okait. Ez a kő rendkívül nagy segítséget jelent a test gyógyító képességeinek fókuszálásában, és elősegíti a fizikai mozgás rugalmasságát.

Fizikailag: a szeptária felismeri és újra egyensúlyba hozza a testben előforduló blokkokat – gyakran találkozhatunk tojás formájú képződményekkel, amelyek fizikailag határolják és formálják az energiát, Ha a kő csúccsal is rendelkezik, hasznos eszköze lehet a reflexológiának és az akupresszúrának. A szeptária tojások stressz idején marokkövek” lehetnek.

Gyógyhatása: jó hatással van a szezonális depresszióra (SAD), segíti az öngyógyítást, orvosolja a bőrproblémákat, támogatja a sejtmemóriát és az anyagcserét. Lohasztja a duzzanatot és a kinövéseket. Támogatja a beleket, a veséket, a vért és a szívet.”

(Forrás: Judy Hall Kristálybiblia)