Tanzanit

A tanzanit az ibolyaszínű lángnak köszönhetően az átalakulás köve, rendkívül magas rezgéssel bír és az angyali birodalmakhoz, a szellemi vezetőkhöz, a Mestertanítókhoz és a Krisztus-tudathoz kapcsolódik. Segít könnyedén megváltozott tudatállapotba kerülni és tudatosan az örök pillanatban élni.

Spirituálisan: ez a kő elősegíti a belső és a külső utazást, a metafizikai képességeket és a mélységes meditációt. A tanzanit megnyitja a finomabb csakrákat a biomágneses köpenyen és összekapcsolódik a lélekcsillaggal, hogy elérhessük a spirituális fejlődés következő szintjét és rögzíthessük a fizikai síkon. Ez a kő összekapcsolódik az Akasa Krónikával és elősegíti a többdimenziós sejtgyógyítást és a karmikus gyógyítást is, így a lélek felkészülhet a felemelkedésre.

Pszichológiailag: a tanzanit segít meggyőződnünk valódi hivatásunkról és jótékonyan hat a túlhajszolt emberekre, kiegyensúlyozza az energiaingadozásokat és segít, hogy magunkra is szánjunk időt.

Érzelmileg: ez a kő orvosolja a depressziót és a szorongást, helyettük bizalommal és nyugalommal áraszt el. Ez a tökéletes kő a fej- szív dilemma megoldásához és megmutatja hogyan éljünk együtt érző szívvel és megvilágosodott elmével. A tanzanitból készült ékszert viseljük körültekintően, mivel – ha érzékenyek vagyunk – túlságosan erősen ingerelhet. Ha kezelhetetlen pszichikai élményeket vagy nemkívánatos telepatikus üzenetek miatt mentális túlterheltséget okoz, vegyük le és viseljünk helyette megfelelően védelmező hatású követ, mint amilyen a hematit, a sávos achát, vagy a füstkvarc.

Gyógyhatása: jótékony a sejtmemória újraprogramozásához, az előző-élet gyógyításhoz, jó hatással van a hallásra, megnyugtatja az elmét, támogatja a hajat, a bőrt, a fejet, a torkot, a mellkast, a veséket és az idegeket.

Alkalmazása: viseljük, tartsuk a kezünkben, alkossunk vele kristályrácsot, vagy tegyük a megfelelő helyre.

Forrás: Judy Hall Kristálybiblia